fredag den 25. juli 2014

Solvang

Vi var så trætte da vi kom hjem i går! Så bloggen blev hurtigt skrevet og undskyld hvis der er fejl i den ;-) 
Kan lige tilknytte bemærkningen (især til Stine som er Desperate Housewives fan) at det eneste hus i Desperate Housewives, som du både kan filme indeni og udenfor er Eddies hus.. De andres huse er rigtige udenfor, men der er ingenting indeni og da de byggede Lynettes hus, stod der et 100 år gammel træ der hvor det er, så de har bygget huset udenom træet ;-) .. De fortalte også at i Sæson 1 af Desperate Housewives bor Lynette i bunden af vejen, men fordi at serien blev sådan en succes, byggede de vejen længere og flere huse, fx er Eddies hus længere ned end Lynettes :-) Men har taget en masse billeder, nogle af husene har fået andre farver.. 
Vi så også steder hvor CSI og Bones er optaget, der er fx en scene i Bones hvor Sweets (psykologen) kører galt med et tog, den scene så vi hvordan er lavet..
Det var rigtig spændende at være på den tur og kom ud og se de forskellige scener, der var mange film som var filmet der, og som vi så klip fra så vi kunne se at det var rigtigt ;-)

I dag sov vi længe (eller til klokken 8).. Da vi havde lånt telt, soveposer, og mere af familien Friedland, valgte vi at sende det tilbage til dem, så vi startede med at finde et postkontor som ikke havde en stor nok kasse til det hele, så vi tog videre til en UPS butik, hvor vi så sendte det afsted! Vi har haft meget glæde af at låne det og er virkelig glad for at vi måtte! 

Thank you so much for everything Friedland Family, we just send your tent, sleeping bags etc. to you today, it will be with you Wednesday :-) Hope to come to Seattle again to visit you! 

Vi valgte herefter at tage til Solvang som er en by lidt udenfor Los Angeles, som nogle danske lærere engang byggede op, den skulle være dansk, men havde hørt at den vist var mere hollandsk end dansk - det synes vi nu ikke.. 

Vores GPS sagde vi ville være der omkring kvart i to, men pga kø og en enkelt pause var vi først i Solvang kvart i fire.. Vi fandt hurtigt en parkeringsplads og gik rundt i byen, den første butik vi gik ind i var Ingeborgs, det er en stor chokolade/is/slik butik, her laver de hjemmelavet flødeboller - i USA laver man ikke flødeboller og derfor har de ikke et engelsk ord for dem.. Vi fortalte hvordan vi sagde flødeboller og hun fortalte at der var en som havde prøvet at lære dem at sige "Rød grød med fløde", hvilket de slet ikke kunne sige og bare grinede hver gang vi sagde det fordi de syntes det var sjovt ;-) Vi fik en endda en gratis flødebolle, det var lækkert! 
De har også mange bagerier i byen, og vi fik smagsprøver på smør småkager.. Rundetårnet, Dybbøl mølle og den lille havfrue er også i byen, i lidt mindre udgave selvfølgelig! 
Vi var også henne på informationen for at se, her sad en mand som begyndte at fortælle hvad der var i byen og da Tobias fik fortalt at vi faktisk er danskere og kommer fra Aalborg blev han glad og sagde på dansk "Den bedste by i hele verden", det viste sig at hans far kom fra Aalborg ;-) 
Vi gik på "Red Viking" og spiste aftensmad hvor vi fik medisterpølse, frikadeller, rugbrød, sild, æbleskiver (hvilket de spiser hele året med medisterpølse, også til morgenmad), knækbrød og meget mere.. 
Der er rigtig mange Wine tasting i byen, ved ikke om de har opfattelsen af at danskere drikker meget vin - tror vi så 5 steder med det ;-)

Solvang er en rigtig hyggelig by og synes faktisk nok den er et besøg værd hvis man er i nærheden :-)

Vi var hjemme omkring klokken 9, og nu slapper vi af inden en ny ukendt dag i morgen hvor der ingen planer er endnu ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar